Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha még Ukrajna is lenyomja Magyarországot a készpénzmentesítésben?

Nemcsak Magyarországon divat a gazdaság készpénzmentesítése, már a gazdasági-politikai válság sújtotta Ukrajnában is rájöttek, hogy a készpénz visszaszorításával sok pénzt terelhetnek a központi költségvetésbe. Az egyik legújabb készpénzmentesítő intézkedés után nem sokkal azonban kibukott, hogy az ukrán készpénzmentesítés "nagy vezérei" vizet prédikálnak de bort isznak. Ugyanakkor az szomorú, hogy jelen pillanatban nem állunk sokkal jobban náluk a készpénzmentesítés területén.

Nem sokkal azután, hogy Ukrajna harmadára (50 ezer hrivnyára, vagyis kb. 550 ezer forintra) csökkentette a készpénzben is végrehajtható fizetések összegét, hogy ezzel is visszaszorítsa a szürke és feketegazdaságot, a helyi adóhatóság vezetője, Roman Nasirov meglepő nyilatkozatot tett. Mint mondta:ő bizony nem bízná egy bankra sem a megtakarításait.Ez azért is durva, mert nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés