Üzlet

Öt technológia, amit minden kkv használni fog 5 év múlva

Portfolio
A magyar kkv-k jövője múlik azon, hogy a digitalizáció útjára lépnek, vagy a múltban ragadnak, és a külföldi cégek idővel felfalják a piacukat. Öt olyan technológiát szedtünk össze, amelyek minimális befektetéssel is sokat segíthetnek egy kkv versenyképességén.

Szupergyors internet

Manapság már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen nettel rendelkezik egy cég. Nagyban lassíthatja a munkát, ha csak csordogálnak a byte-ok a vonalakon vagy a mobilnet-hálózaton. Szerencsére egyik területen sem állunk rosszul, ugyanis a vonalas internetre egyrészt rengeteg uniós pénzt költ állam, és már a 2020-as uniós cél előtt, a tervek szerint 2018-ra mindenhol elérhető lesz a szélessávú (legalább 30 Mbps-os) internet. Másrészt a mobilnetben a világ harmadik leggyorsabb hálózatával rendelkezik Magyarország. Ha lassú vagy nem megbízható a céges neted, akkor itt az ideje szolgáltatót váltani!

Távmunka

Manapság már a kkv-k is egyre többször engedélyezik, sőt, egyenesen támogatják az otthoni munkavégzést. Ez olcsóbb a cégnek, kényelmesebb a munkavállalónak, ráadásul sok kutatás szerint egyenesen jobban dolgoznak otthonról az alkalmazottak. A távmunka egyik legnagyobb hátránya azonban, hogy a kollégák nem tudnak egymással szemtől-szembe beszélgetni, ezért hatékony és olcsó megoldást kell találni a kommunikációra. Ezért sokszor már a kkv-k is igénybe veszik a Viber, a WhatsApp, a Hangouts a Facebook vagy éppen a Skype többnyire ingyenes szolgáltatásait. A mobil munkát végzőknek (fuvarosok, ügynökök, kiszállítók stb.) ezek csak mobilnet előfizetéssel működnek, ezért érdemes olyan üzleti csomagokban gondolkodni, amelyek mindkét típusú netkapcsolatra kínálnak alternatívát.

Mobilapp+okostelefon+net=költségcsökkentés

Egy jó minőségű okostelefon, egy ingyenes mobilapp és egy gyors mobilnet-kapcsolat nemcsak a hangalapú kommunikációt képes kiváltani. Gondoljunk csak arra, hogy például egy fuvarozással foglalkozó mikrovállalkozónak külön navigációs eszközre (GPS-re) volt szüksége, ma ugyanez megoldható mobilnettel és például a Vaze-zel vagy a Google Maps-szel. De a digitális fényképezőgép helyett is tökéletes egy magasabb kategóriás mobiltelefon, a képeket pedig gyorsan tovább is lehet küldeni. De akár egy közösen szerkesztett munkanaptárban időpontokat vagy kiszállítási címeket is hatékonyan egyeztethetnek a kollégák, és azt se felejtsük el, hogy természetesen a céges levelezés is elérhető mobilon keresztül.

Havidíjas irodai szoftverek

Sok kkv a mai napig megveszi az irodai szoftvercsomagok licencét, ami jellemzően év elején egyetlen nagyobb kiadásként jelentkezik a cégnél. Ez egyrészt sokkszerűen hathat egy kisebb likviditású vállalatra, másrészt ha mégsincs szükség például annyi számítógépen az adott szoftverre (valaki elmegy a cégtől/változik a profil), akkor feleslegesen fizették ki a licencet egész évre. Erre jelent megoldást az a rugalmasan változtatható, jobban tervezhető megoldás, amikor a szoftvereket havidíjas alapon veszi meg egy cég.

A kibervédelem is alap lesz

A hackerek egy-egy jól irányzott támadással könnyen összedöntenek egészen nagy cégeket, ugyanakkor a kisebb vállalatoknál még nagyobb kockázatot jelenthet egy sikeres támadás. Visszaélésre alkalmas adatokat, banki belépőket, céges jelszavakat lophatnak el észrevétlenül, ha a cég nem rendelkezik professzionális védelemmel. Szerencsére a távközlési szolgáltatók nagy része már kínál olyan csomagokkal, amelyekben ilyen szolgáltatás is helyet kap.

A cikk megjelenését a Magyar Telekom, a kis- és közepes vállalkozások szakértő partnere támogatta.

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
Carrick Orsolya