Előfizetői tartalom

Piszok jól megy a kínaiaknak - Eláruljuk, most mivel keresik rommá magukat

Portfolio
Az Uberről, az AirBnB-ről, a Snapchatről és a többi sokmilliárd dollár értékű "nyugati" startupról már talán mindenki hallott. Eközben vannak olyan cégek, amelyek hasonlóan nagyok, de jóval kevésbé ismertek a nyugati világban. Ennek oka egyszerűen az, hogy kínai cégekről van szó, és ezért csak a hazai piacukon is hatalmasra tudtak nőni. De persze már jellemzően terjeszkednek tovább a világban. Mutatjuk a 10 legnagyobbat, amelyekkel ha eddig nem találkoztál, akkor érdemes lehet megismerkedni.

10-9-8. Tujia - 1 milliárd dollárA Tujia a kínai Airbnb, vagyis ingatlanok kiadásában segítenek a platformjukkal a felhasználóiknak, de ennél még többet is tesznek: vállalják, hogy ellenőrzik és kitakarítják a kiadó lakásokat. Az Airbnb is próbál betörni a kínai piacra, ugyanakkor a Tujia már itt van, és egyre népszerűbb, amit a befektetők is díjaznak.Melissa Yang, a Tujia.com...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés