Előfizetői tartalom

Rögtön négy iparágat roppanthat össze a bankok rettegett ellensége

Nemzetközi hódításra készül az Ant Financial, a világ legnagyobb fintechcége. A fintech juggernautként és fintechtitánként is emlegetett kínai vállalatba valóságosan öntik a pénzt a befektetők, épp most zárta le minden idők legnagyobb, 14 milliárd dolláros tőzsdén kívüli forrásbevonási körét, így a cég már több mint másfélszer annyit ér, mint a Goldman Sachs vagy a Morgan Stanley. Az Ant Financial felforgathatja nemcsak az e-kereskedelmi és a mobilfizetési piacot, hanem a bankszektort és a vagyonkezelést is. Megnéztük, mit tud az Ant Financial - miért jelent veszélyt és miért örülhetünk a gigantikus kínai cég hódításának.

Több mint egy mobilfizetési cégAz Ant Financial az Alibaba nevű kínai e-kereskedelmi cég fizetési rendszerét, az Alipayt üzemelteti. 2014-ben (az Alibaba tőzsdei bevezetése előtt) vált le anyacégéről, majd vette fel az Ant Financial nevet. Az Alibaba jelenleg kb. 33%-os tulajdonrésszel rendelkezik most a cégben. Az Ant Financial 2013-ban vette el a PayPaltól a világ legnagyobb mobilfizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés