Előfizetői tartalom

SAP: kevesebb lesz az idei nyereség (2.)

Portfolio
Kedvezőtlen hírrel indítja a hetet az SAP, a társaság ma reggel bejelentette, hogy csökkenti az idei évre vonatkozó profitvárakozását. Az, hogy a felhasználók gyorsuló ütemben váltanak az internet alapú szoftverekre, a cloud szolgáltatásokra, átmenetileg nyomást gyakorol az eredményekre, viszont az elkövetkezendő negyedévekben pont ez adhat lendületet a bevételnek és a nyereségnek - közölte a cég. A gyorsjelentés főbb pontjai: Növekedésről számolt be az SAP a harmadik negyedévre mind a bevétel, mint az eredmények szintjén A menedzsment 3,4%-kal csökkentette az idei működési eredményére vonatkozó várakozását A cloud szolgáltatások már a teljes bevétel 6,5%-át adják Az SAP részvényeinek árazása elmarad a hosszú távú átlagtól és az európai technológia szektorhoz képest diszkonttal forognak a részvények.

Várt feletti negyedéves számok Nőtt a harmadik negyedévben az SAP nyeresége és kellemes meglepetést okozott a társaság, az elemzői konszenzust felül tudta teljesíteni. Működési eredménye a várt 1,17 milliárd euró helyett 1,35 milliárd euró lett az egyszeri tételektől tisztítva, nettó profitja pedig felülmúlta az 1 milliárd eurót, miközben az elemzők 967 millió euróra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés