Előfizetői tartalom

Sokan buktak rajta, de te még megúszhatod, hogy teljesen elértéktelendjen a pénzed

Portfolio
5 milliárd eurónyi régi bankjegy és érme végleg elértéktelenedett, de 10 milliárd eurónyi további készpénzt szintén az elértéktelendés fenyeget az euróövezetben. Az euró előtti bankjegyek és érmék átváltási határideje már 5 országban lejárt. A probléma itthon sem ismeretlen, hiszen nem kell ahhoz feltétlenül devizanemet váltani, hogy lecseréljük a készpénzünket.

Az euróövezetben 15 milliárd eurónyi régi bankjegyet és érmét nem váltottak eddig át ma használható pénzre, és 5 milliárd eurónyi ilyen pénz esetében többé már nem is tehetik meg ezt.Ha nem lépnek, akkor a németek buknak ezen a legtöbbet (6500 millió eurónyi német márka) de a franciák kb. 1700 milliónyi frankja és a spanyolok körülbelül 1500 millió eurónyi pesetája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés