Előfizetői tartalom

Szinte bármit megtudhatnak rólunk a biztosítók

Portfolio
Kockás papír és excel helyett már egyre több biztosító használ modern adatelemzési eszközöket, amelyek kifejezetten bonyolult kérdésekre is pontos választ tudnak adni. Például hogy mekkora az esélye annak, hogy egy bizonyos földrajzi területen autóbalesetben halunk meg, vagy hogy a csekkbefizetési pontosságunktól mennyiben függ, gyorsan hajtunk-e majd a kocsinkkal. A fejlett adatelemzési eljárások gyökeresen formálják át a biztosítók kockázati és döntéstámogatási modelljeit.

A biztosítóknál dolgozó aktuáriusok, kockázatkezelők hagyományosan is fejlett elméleti és gyakorlati elemzéseket és modelleket alkalmaznak a kockázati költségek kiszámítására, ezek fejlődésében a modern elemzési eljárások, a fejlett új eszköztár azonban még így is hatalmasat lökhet - vélik a McKinsey elemzői egy friss tanulmányukban. Például ahelyett, hogy csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés