Vigyázz, nem mindenhol fogadják el az új kétezrest és ötezrest

2017. április 21. 08:23  english version   
nyomtatás
 
Biztonságosabb is, újabb is, az új kétezressel és ötezressel mégsem lehet mindenhol fizetni.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Pénzügyi IT 2017 konferenciáján, május 30-án. Ne maradjon le róla!
A március 1-jén forgalomba hozott 2000 és 5000 forintos bankjegyek közül az ötezres bankjegyeknek már a felét, a kétezres bankjegyeknek pedig csaknem 40 százalékát újakra cserélte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), mégis sok helyen még csak a régi bankókkal üzemelnek az automaták - írja a Napi.hu.

A lap megkeresésére az MNB elmondta, hogy a jegybank már tavaly novembertől minden eszközt megadott arra, hogy az automatákat akár már jóval az indulás előtt felkészítsék az új bankjegyek elfogadására, ehhez tesztelésre alkalmas bankjegyeket is adtak azoknak, akik időben léptek. Az új bankjegyek elfogadásáért tehát az üzemeltetők felelnek, ha valakinek nem fogadja el az automata a bankjegyét, arról nem az MNB tehet - hívja fel a figyelmet a lap.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Pénzügyi IT 2017 konferenciáján, május 30-án. Ne maradjon le róla!


A címlapkép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium