Előfizetői tartalom

Itt a medve piac - Mibe érdemes most fektetni?

Nagyot estek a világ tőzsdéi az elmúlt hónapokban, amit elsősorban a kínai gazdasági lassulás és az ezzel is kapcsolatba hozható feltörekvő piaci gondok okoztak. A probléma megoldása nem lesz egyszerű, és valószínűleg vállalati és akár országcsődökön keresztül vezet az út, addig viszont a maihoz hasonló felpattanások ellenére tovább eshetnek a tőzsdék, mondják az általunk megkérdezett profi befektetők.

Cser Tamás, Concorde Alapkezelő, PortfóliómenedzserElsősorban mi okozza a tőzsdék esését? Elsősorban a kínai gazdasági lassulás az oka a tőzsdei lejtmenetnek, ehhez azonban érdemes rögtön hozzátenni, hogy van egy általános, feltörekvő piaci gond, ami nem csak Kínához kötődik. A kínai építkezési buborék felhajtotta az árakat, ez javította a feltörekvő országok költségvetését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés