Előfizetői tartalom

Itt a tévedhetetlen pénzcsináló gép - Gigantikus bukás lesz a vége?

Portfolio
Éveken keresztül elképesztő hozamokat termelt az 1990-es években a Nobel-díjas közgazdászok, befektetési guruk és professzorok által létrehozott LTCM, aztán hatalmas bukás lett a vége 1998-ban. Sok szempontból hasonló sztori formálódik most is, egy dán alap évek óta kimagaslóan teljesít, és bár azt állítják, hogy a kockázatokat alacsonyan tartják, az LTCM-nél is látott 25-szörös tőkeáttétel azért elég ijesztő.

Gigantikus hedge fund dőlt beEgészen elképesztő sztori borzolta a kedélyeket az 1990-es évek közepén, az Egyesült Államokban ugyanis létrehozták az LTCM nevű hedge fundot, ami éveken keresztül brutálisan magas hozamokat ért el befektetésein, az ázsiai és az orosz válságot követően azonban gyakorlatilag csődbe ment és ki kellett menteni. Az LTCM alapítói között voltak egyetemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés