Előfizetői tartalom

Itt az ideje más szemmel tekinteni a japán autógyártókra

A 2013-as eszeveszett japán részvénypiaci rali a jen év elején kezdődött erősödésével kifulladt, így a korábban kiválóan teljesítő export-kapcsolt ágazatok, köztük a japán autógyártók árfolyamai is komolyabb eséseket szenvedtek el. Májusban viszont fordulat következett be annak ellenére, hogy a jen érdemben gyengülni tudott volna a főbb devizákkal szemben. Alábbi cikkünkben a felfutás és az azt követő esés okainak áttekintésén kívül arra kerestük a választ, hogy mi állhat a hetek óta tartó erősödés hátterében.

Nagyot mentek az autógyártók 2013 vitathatatlanul a japán részvénypiac éve volt, a Nikkei 225 értéke több mint 60 százalékot erősödött, messze lekörözve a világ fontosabb részvénypiacait. Az erősödés nem volt véletlen, ugyanis 2012. november 16-án előrehozott választásokat hirdettek az országban, ahol elsöprő fölénnyel győzött az erősen piacbarát Liberális Demokrata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés