Előfizetői tartalom

Javuló teljesítmény a Synergonnál - Jönnek az újabb akvizíciók?

Portfolio
Tegnap, piaczárást követően ismertette a Synergon a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó eredményeit, melyek a korábbi negyedévhez hasonlóan azt mutatták, hogy a teljesítményjavulás folytatódik a vállalatnál. Az árbevétel enyhe visszaesése mellett a jövedelmezőség jelentős mértékben nőtt, a szervezeti reorganizáció részét képező költségcsökkentések következtében pedig üzemi eredményben 2008 negyedik negyedéve óta nem látott profitot sikerült elérni. A jelentésből továbbá kiderül, hogy a vállalat szeretné folytatni az akvizíciókat, az esetleges újabb felvásárlások felgyorsítása érdekében ugyanis a vezetőség elhatározta, hogy 2012. év első felében a Synergon megkezdi bolgár és ukrán leányvállalatok megalapítását.

A historikus negyedéves értékeket fenntartásokkal kell kezelnünk, mert a cég korábban módosításokat eszközölt a kimutatások szerkezetét illetően. Ennek hatására a 2005-ös első negyedéves adatoktól kezdődően nyugszanak azonos alapon a számok (azaz a kumulált értékeket tekintve 2005 negyedik negyedévétől). Emellett a korábbi évek jelentős egyszeri tételei és az akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés