Előfizetői tartalom

Még mindig nem unjuk a Facebookot

Portfolio
Mind a profit, mind pedig az árbevétel soron felülmúlta a várakozásokat a Facebook második negyedéves teljesítményével. A részvényárfolyam ennek ellenére eséssel reagált a hírre, a befektetők a megugró költekezés miatt aggódnak. A gyorsjelentés főbb pontjai: 39%-kal nőtt a Facebook bevétele az előző év azonos negyedévéhez képest a mobil hirdetési bevételek a teljes bevétel 76%-át adják a nettó eredmény szintjén csökkenésről számolt be a Facebook, viszont az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 28%-os volt a növekedés mértéke az egy részvényre jutó eredmény tekintetében felülteljesítette a várakozásokat a cég.

Várt felett a profitA Facebook egy részvényre jutó nyeresége a második negyedévben 50 cent lett az olyan tételektől tisztítva, mint a részvénykompenzációs költségek, vagy a szellemi termékek amortizációja. Az elemzők várt 47 centet vártak, így a negyedéves eredmény kellemes meglepetést okozott. Árbevétele szintén felülmúlta a konszenzust: 4,04 milliárd dollárt ért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés