Előfizetői tartalom

Jelentett a legnagyobb európai techcég

Portfolio
Gyors növekedést mutatott a cloud-üzletág a legnagyobb európai technológiai vállalatnál, az SAP-nál a második negyedévben, de ezzel együtt a költségek is megugrottak, így az elemzői konszenzustól kissé elmaradt a negyedéves profit. Főleg a k+f költségek és a marketingköltségek emelkedtek, a cloud üzletághoz kapcsolódóan. De jó hír, hogy a menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó profitvárakozását, bevételprognózisát pedig kissé meg is emelte.

A gyorsjelentés főbb pontjai: 5,78 milliárd eurós bevételt könyvelt el az április-júniusi időszakban az SAP, 10 százalékkal többet, mint az előző év azonos negyedévében, ami 1 százalékkal haladta meg az elemzői várakozások átlagátaz egyszeri tételek hatásait kiszűrve 1,57 milliárd eurós működési eredményt ért el a német szoftvercég, ami 3 százalékos növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés