Jó hírt hozott, utána pedig lemondott a Samsung vezére

2017. október 13. 08:51    
nyomtatás
 
Rekordprofitról számolt be a Samsung ma reggel, majd nem sokkal később a vezérigazgató bejelentette lemondását. Oh-Hyun Kwon, aki az elnök letartóztatása után a Samsung első embere lett, azzal indokolta lépését, hogy ez a cég érdeke.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Oh-Hyun Kwon megbizatása az igazgatóság élén 2018 márciusában jár le és nem indul az újraválasztásáért.
Úgy hiszem, hogy eljött a cégnek az idő az újrakezdéshez, új szellemmel és egy fiatal vezetőséggel, akik jobban tudnak válaszolni a gyorsan változó technológia szektor kihívásaira.

Jó hírt hozott, utána pedig lemondott a Samsung vezére

Forrás: AFP, fotós: SeongJoon Cho

Augusztusban öt éves börtönbüntetésre ítélték sikkasztás vádja miatt a Samsung elnökét, Jay Y. Lee-t azóta gyakorlatilag Oh-Hyun Kwon volt a cég első embere. A Samsung csoport vezérigazgatói posztja mellett lemond a Samsung Display vezérigazgatói pozíciójáról is. 1985-ben csatlakozott a Samsunghoz és 2012 óta volt vezérigazgató.

A lemondás időzítse érdekes, hiszen ma hajnalban rekord negyedéves profitról számolt be a Samsung. A szeptember végén zárult negyedévben 14,5 ezer milliárd dél-koreai won működési eredménye lehetett a cégnek a menedzsment becslései szerint.

Jó hírt hozott, utána pedig lemondott a Samsung vezére


(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium