Előfizetői tartalom

Jöhet az újabb rezsicsökkentés, de nem mindenkinek

Portfolio
A Figyelő szerint újabb rezsicsökkentést kaphatnak a magyar háztartások, ugyanakkor egyelőre még nincs eldöntve, hogy milyen formában és mikor fog megvalósulni. Az energiaszolgáltatókkal már megkezdődtek az egyeztetések, és a Fidesz tervezete hamarosan a parlament elé kerülhet. A lap szerint több verzió is versenyben van még, de jó eséllyel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kidolgozott szociális alapú verzió lesz a befutó, amely alapján a nehéz szociális helyzetűek, a nagycsaládosok, és a nyugdíjasok rezsijét csökkentenék áram- és gázárcsökkentés formájában; a csökkentés ugyanakkor nem érintené a távhő, a víz és hulladékok rezsidíját.

A lap szerint felmerült a karácsonyi Erzsébet-utalványhoz hasonló rezsiutalvány ötlete is, de az is lehetséges, hogy eltörlik azt az áramszolgáltatók számára kötelezően előírt kitételt, hogy a számlát papírra kell nyomtatni. A Főgáz egymillió fogyasztóját már be is léptette a digitális rendszerébe. Korábban már érkeztek hírek arról, hogy a kormány csökkentésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés