Előfizetői tartalom

Jól jártál, ha májusban kiszórtad a részvényeid

Portfolio
A tőzsdézők körében jól ismert a mondás, miszerint érdemes eladni minden év májusában a részvényeket a közelgő nyári uborkaszezon előtt, majd október vége felé újra visszatérni. Ez az utóbbi években többnyire nem működött, mivel a piacok erőteljes emelkedő trendben voltak, idén viszont eddig nagyon bejött. Aki ez alapján kereskedett, az súlyos veszteségektől kímélhette meg magát.

A Sell in may jelenségről"Sell in may and go away" néven vált ismertté a tőzsdei befektetők körében az egyik legerősebb részvénypiaci naptárhatás, ez röviden annyit jelent, hogy a piaci szereplőknek érdemes májusban megválni részvényeiktől a közelgő nyári uborkaszezon előtt, majd legkorábban Halloween idején, valamikor október vége fele tanácsos ismét visszatérni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés