Előfizetői tartalom

Jön az új francia elnök - Elfordulnak az atomenergiától?

Portfolio
Kritikus témává vált az atomenergia a francia elnökválasztási kampányban. Az energiapolitika területén is kemény döntések várnak Franciaország új köztársasági elnökére; a francia atomerőművek jövőjével kapcsolatban ugyanis jelenleg több a kérdés mint a bizonyosság. A jelöltek közül van, aki teljesen szakítana a nukleáris energiával, ugyanakkor olyan politikai erő is van, amelyik nem csökkentené az ország jelenleg 75 százalékos függőségét az atomenergiától.Akármilyen döntés is születik majd, bizonyosan kockázatos, komplikált és költséges lesz a megoldás - politikai és financiális értelemben egyaránt.

Jön az új francia elnök - Elfordulnak az atomenergiától?Miután az atomerőművek megkerülhetetlen elemeit képezik Franciaország energiaellátásnak - az országban működő 58 reaktor Franciaország villamos energia ellátásának 75 százalékát biztosítja - , az elnöki jelölteknek gyakorlatilag kötelező volt állást foglalniuk a kérdésben. A következő elnöknek ugyanis nem kevesebbről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés