Prémium

Kereskedjünk olajjal! De hogyan? (x)

Portfolio
Amikor egy tőzsdei termék árfolyama zuhan, akkor a zuhanás mértékével erősödik a kereskedők vásárlási vágya. Életünk során megszoktuk, hogy akkor érdemes megvenni valamit, ha le van árazva. Így érezzük azt, hogy mi jártunk igazán jól az üzlettel. A tőzsde világában ez a hozzáállás azonban legtöbbször tévútra visz.
Jelenleg kecsegtető a helyzet: az olaj árfolyama másfél év alatt kevesebb, mint negyedére esett vissza, így vélhetően sok kereskedő szeretné kivenni a részét a "jóárasításból". Fontos megjegyezni, hogy ha olajkereskedésről beszélünk, akkor leginkább a chicagói árutőzsdén jegyzett amerikai könnyűolajra, az úgynevezett WTI-re gondolunk.

Kereskedjünk olajjal! De hogyan?
Az olaj esetében két szemléletmód áll szemben egymással

A rövidebb távú kereskedési szemlélet alapján, ahol leginkább a piaci trendeket követjük, az olaj esetében inkább eladási pozíciókat célszerű keresni, hiszen az árfolyammozgás trendje egyértelműen csökkenő. (Ez főként azt jelenti, hogy az emelkedő hullámokra eladási lehetőségként tekint egy trendkövető kereskedő, ha csökkenő trendet azonosít.)

Rövidebb, pár hónapos olajpozíciók felvételére a Portfolio Trader termékkínálatából tán a legalkalmasabbak a WTI olaj mozgását követő CFD- termékek, melyek az AlfaTrader felületén érhetőek el.

AlfaTrader CFD tulajdonságai
  • Segítségével az árfolyam emelkedése és csökkenése is meglovagolható
  • Tőkeáttételes kereskedés
  • Kis kereskedési mennyiség is elérhető, a legkisebb kereskedési mennyiség 10 hordó, vagyis egy dollár emelkedés a WTI árfolyamában 10 dollár nyereséget vagy veszteséget okoz.


Hosszabb távra befektetőknek, akik akár években gondolkodnak, és várakozásaik alapján nem tartható hosszan a mostani alacsony olajár, kevésbé fontos az előbb említett csökkenő trend. A hosszútávon bekövetkező olajárfolyam-emelkedésre számítva legpraktikusabb termék a WTI árfolyamát követő ETF-ekkel valósítható meg. Az ETF egy tőzsdére bevezetett befektetési alap, mely egy az egyben a mögöttes termék, esetünkben az olaj árfolyammozgását követi.

Az ETF-ek tulajdonságai
  • Tőzsdei jutalékkal vásárolható. 0,3% szemben a klasszikus befektetési alapok 1,55-os vételi díjával.
  • Alacsony éves díj: 0,15% szemben a klasszikus befektetési alapok minimum 1%-os díjával.


Olaj ETF-ek megtalálhatóak a Portfolio Online Tőzsde kereskedési felületén.

Amennyiben olajkereskedéséhez, befektetéséhez szakértő segítségre van szüksége Portfolio Tanácsadó Központunk segítségére mindig számíthat.

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13