FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

10 világmegváltónak hitt találmány, ami végül a kukában landolt

Portfolio
Az elmúlt három évtizedben számos forradalmi találmány indult útnak nagy reményekkel, a piacot azonban hidegen hagyta többek közt az elektromos tricikli, a Segway és az első VR-szemüveg is. Hiába jelentett az alábbi 10 találmány hihetetlen innovációt, a legtöbb közülük azért futott zátonyra, mert a helyettesítő termékeket figyelmen kívül hagyva félreárazták őket.

Betamax, Sinclair C5, Virtual Boy. BetamaxForrás: ShutterstockA Betát a Sony 1975-ben kezdte el értékesíteni Japánban, nagyjából egy időben a konkurens VHS-kazettákkal, majd évekig harcolt egymással a két termék, az úgynevezett "videokazetta formátumháborúban". Rengeteget költött a Sony nagyszabású reklámkampányokra, amelyek mind arra voltak kihegyezve, hogy a Betamax sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés