Előfizetői tartalom

Kiborult a bili: a magyar Audinak titokban tömték tele a zsebét

Portfolio
A nemzetgazdasági tárca elismerte, hogy a korábban közölt összeghez képest majdnem négyszer annyival támogatja az Audi győri beruházását - írja a Magyar Nemzet. A fejlesztésekre így nem 11,2 milliárd forintot költ az állam, hanem 40 milliárdot. Az ügy már Brüsszelnek is szemet szúrt, így július elején részletes vizsgálatot kezdeményezett annak megállapítására, hogy az Audi győri autógyárának bővítéséhez adott magyar állami támogatás a szabályoknak megfelelő-e.

Az Európai Bizottság a lépést a Volkswagen-csoport nagy piaci részesdésével és a beruházás mértével indokolta A németek ugyanis 1,2 milliárd eurós beruházását hajtanak végre, amihez az állam 133,3 millió euróval, mintegy 40 milliárd forinttal járult hozzá A baj csak az, hogy a 2011-es kormánydöntés után Matolcsy György (az akkori nemzetgazdasági miniszter) csupán 11,2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés