Előfizetői tartalom

Kiderült, mit gondolnak a magyarok Paks 2-ről

Portfolio
A magyar lakosság 54 százaléka támogatja az új paksi blokkok építését - közölte az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. a megbízásából készült reprezentatív közvélemény-kutatásra hivatkozva. Ez alapján, a válaszadók többsége szerint az atomenergia biztosítja ma leginkább az ország biztonságos és folyamatos áramellátását; kétharmaduk pedig úgy látja, az új atomerőművi blokkok megépítése csökkenti Magyarország energiafüggőségét.

Az MVM Paks II. Zrt. megbízásából, 2017-ben készült országosan reprezentatív közvélemény-kutatás eredményei alapján a megkérdezettek 54 százaléka támogatja, hogy Pakson új, modern és biztonságos atomerőművi blokkok épüljenek a meglévő egységek pótlására, míg 36 százalék pedig nem támogatja. A megkérdezettek 10 százaléka nem foglalt állást a kérdésben. A felmérésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés