Kilőtt a GM, miután pozitív hírekkel örvendeztette meg a befektetőit

2017. január 11. 08:30    
nyomtatás
 
2016-ra vonatkozóan az optimista várakozásaink teljesülnek majd a profit terén és 2017 még eredményesebb év lehet - jelentette be a General Motors. A hírnek örültek a befektetők, közel 4 százalékot erősödött az autógyártó árfolyama.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


A General Motors bejelentette, hogy a 2016-os egy részvényre jutó nyeresége a korábban előre jelzett 5,5 és 6 dolláros sáv tetején teljesül majd. Ez önmagában nem nagy meglepetés, ugyanis az elemzői várakozások is arról szóltak, hogy a GM 6,01 dolláros EPS-et érhet el 2016-ban.

Az viszont már komoly pozitív meglepetés volt, hogy az amerikai autógyártó azt is jelezte, hogy a makroökonómiai környezet javulásának, illetve a nagyobb profittal értékesíthető kisteherautók és SUV-k népszerűségének köszönhetően 2017 még eredményesebb év lehet, mint a tavalyi volt. A General Motors várakozásai szerint idén 6 és 6,5 dollár között alakulhat az egy részvényre jutó nyereség, míg az elemzői konszenzus csupán 5,76 dollár volt.

A hírnek örültek a befektetők a GM árfolyama közel 4 százalékot erősödött kedden, így 37,35 dolláron zárt. Napközben viszont 38 dollár felett is járt az árfolyam, amelyre 2015-ben volt példa utoljára.

Kilőtt a GM, miután pozitív hírekkel örvendeztette meg a befektetőit


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Marketing munkatárs
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium