Kispapírok nagy napja volt ma a magyar tőzsdén Percről-percre

2017. november 14. 17:12    
nyomtatás
 
Jó hangulatban indult a nap Európában, a vezető részvényindexek méréskelt emelkedéssel indították a napot. A nap második felében azonban fordult a kocka, lefordultak a tőzsdék, DAX például 0,1 százalékos, míg a BUX 0,3 százalékos mínuszban zárta a napot.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a BÉT 2017.11.14 17:12

A nap végére lefordult a magyar tőzsde, a BUX végül 0,3 százalékos mínuszban zárta a napot, ami a blue chipek közül főként a Mol 1,2 százalékos gyengülésének volt betudható. A kispapírok között bezzeg folytatódott a rali, az Opis és az Appeninn 15 százalékot, míg a BIF 20 százalékot szárnyalt.

Őrület a Mészáros-részvényeknél - Hogyan tovább? 2017.11.14 13:36

A múlt hét elején elképesztő magasságba emelkedett a Mészáros Lőrinchez köthető tőzsdei cégek, az Opus, a Konzum és az Appeninn árfolyama, azóta azonban durva volatilitással fel-le (ma éppen meredeken fel) mozog az árfolyamuk. Megnéztük, milyen fontosabb szinteket érdemes figyelniük a befektetőknek.

tovább a cikkhez...

Kilőtt a Bif 2017.11.14 11:27

A kispapírok között folytatódik a rali, az OTT1 14,2 százalékot, a BIF 17,8 százalékot, az Opus 9,3 százalékot, az Appeninn pedig 5,7 százalékot emelkedett. A BIF-nél a sztori, hogy a SZIT előszobájába lépve SZIE-ként folytatja a vállalat. A SZIT egy külföldön meghonosodott cégforma, a REIT (Real Estate Investment Trust) leképezése, amely kedvező adózási feltételekkel biztosítja a részvényeseknek az ingatlanbefektetéseik hozamából való részesedést.

Meglepetés a Vodafone-tól 2017.11.14 10:12

A bevételek estek a profitabilitás viszont nőtt a Vodafone csoportnál

A menedzsment megemelte az idei várakozását, emiatt emelkedett közel 5 százalékot az árfolyam

tovább a cikkhez...

Záporoznak a gyorsjelentések, ezekből szemezgettünk 2017.11.14 09:17

Záporoznak a gyorsjelentések, most tette közzé számait többek között a Henkel, az Infineon, az RWE és a Raiffeisen, ezekből szemezgettünk.

tovább a cikkhez...

Másodszor villant a Waberer's 2017.11.14 09:15

A Budapesti Értéktőzsdén történt megjelenése óta második alkalommal tett közzé negyedéves beszámolót a Waberer's, amelyből kiderült, hogy a cég árbevétele nem csak a lengyel fuvarozási cég, a Link felvásárlásának köszönhetően növekedett a harmadik negyedévben, hanem annak is, hogy sikerült a menedzsmentnek magasabb fuvarozási díjakat kialkudnia és szorosabbra fűzték az együttműködést a legfontosabb partnereikkel a regionális szerződéses logisztika szegmensben. A költségek megugrását viszont csak részben tudták ellensúlyozni a hatékonyságnövelő rendszerek, intézkedések, így csökkent a bruttó marzs. Az EBITDA, az üzemi- és nettó eredmény egyaránt növekedett, ugyanakkor ebben egyszeri tételek is szerepet játszottak. A cég vezetése a harmadik negyedéves eredmények tükrében ugyanakkor úgy látja, tarthatóak a korábban kitűzött növekedési célok.

tovább a cikkhez...

Kinyitott Európa 2017.11.14 09:04

Jó hangulatban indult a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX 0,2 százalékot, míg a BUX felülteljesítőként 0,8 százalékot emelkedett. A blue chipek közül az OTP 0,4 , a Mol és a Richter 0,6, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékot emelkedett. A Waberer's részvényei 1 százalékot emelkedtek, miután a vállalat pozitív számokat közölt gyorsjelentésében: a Waberer's flottája a lengyel fuvarozási cég, a Link felvásárlásának köszönhetően 2017 harmadik negyedévének végén már több mint 4 150 kamionból állt, amely közel 15 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A cég árbevétele a harmadik negyedév végén 182,3 millió euró volt, amely 23 százalékos növekedést jelentett 2016 azonos negyedévéhez képest.

Mindenkit meglepett a Raiffeisen 2017.11.14 08:18

A Raiffeisen Bank International a vártnál magasabb, 322 millió eurós harmadik negyedéves profitról adott számot. A bank részvényeinek árfolyama közel 1,5 százalékot emelkedett a nyitás utáni percekben.

tovább a cikkhez...

A vállalati sztorik mozgathatják a tőzsdéket 2017.11.14 08:11

  • A múlt heti gyengülés után tegnap már mérsékelten emelkedtek a vezető tengerentúli részvényindexek, nem úgy mint a GE, mely papírjai közel 7 százalékot estek a költségcsökkentési hírekre.

  • Európában már nem volt ilyen jó a hangulat, a vezető nyugat-európai 0,2 és 0,7 százalék közötti mínuszban zártak. A magyar tőzsdét az OTP 1 százalékos emelkedése sem tudta megmenteni, miután a Mol papírjai 2,4 százalékot veszítettek az értékükből.

  • A reggeli kereskedésben jellemzően Ázsiában is esnek a tőzsdék, egyrészt a friss kínai ipari termelési, illetve a lakossági fogyasztási adatok bizonytalaníthatták el a befektetőket.

  • A határidős részvényindexek állása alapján Európában nem várhatunk nagyobb elmozdulásokat nyitáskor.

Mire figyeljünk?

Kedden jön a hét legfontosabb adata, a KSH reggel kilenckor közli a magyar gazdasági növekedés adatát. A második negyedévben 3,2%-kal nőtt a magyar gazdaság, az elemzői várakozások szerint innen gyorsulhat a bővülés a második félévben. A kormány még mindig 4%-os éves növekedést vár összességében, a szakértők véleménye azonban ennél valamivel pesszimistább, a többség a 3,5-4 százalékos sávba várja a harmadik negyedéves és az egész éves növekedést is. A magyar mellett kedden délelőtt érkezik az Eurostat GDP-adata is, vagyis néhány órával a KSH statisztikája után az is kiderül, hogy az európai mezőnyben mire volt elég a növekedésünk. Szintén kedd hajnalban jönnek lényeges kínai adatok, illetve a német Zew indexre is érdemes lesz figyelni. magyar szempontból a GDP mellett az MNB közli reggel legfrissebb statisztikai mérlegét, ami elsősorban azért lesz érdekes, mert az utóbbi hónapokban az uniós programok előfinanszírozása miatt a kincstári egységes számla egyenlege nagyon leapadt, erre utal, hogy az ÁKK megnyomta az állampapír-kibocsátásokat. Most kiderül, hogy ezek nyomán elkezdett-e visszahízni az állomány októberben.

A vállalati sztorik mozgathatják a tőzsdéket

Címkék: dax, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Nem érdemes várni a tartozások kezelésével (x)

A vállalatok számára kihívást jelentenek a késve rendezett számlák. 

Tuti tippek a karácsonyi nagytakarításhoz! (x)

Hogy gyors és stresszmentes legyen. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium