Előfizetői tartalom

Kitört az izlandi vulkán - Megint jön a káosz?

Portfolio
Bekövetkezett, ami miatt már egy hete aggódhattak az izlandiak, a Reuters ma reggel arról számolt be, hogy vulkánkitörést észleltek a Dyngjujökull gleccsernél. Pánikra egyelőre nincs ok, bár a terület felett lezárták a légteret, hamu nem került a levegőbe, így a légiközlekedés még szinte zavartalan. De ha a helyzet súlyosabbra fordul, az komoly károkat okozhat a légitársaságoknak. Négy éve már láttunk rá példát, amikor az Eyjafjallajökull kitörése napokra megbénította egész Európa légiközlekedését, veszteségekkel sújtva a válság után éppen hogy csak talpra álló szektort.

Megint kitört egy izlandi vulkán Napok óta fenyegetett kitöréssel az egyik izlandi vulkán, a Bardarbunga, a Dyngjujökull gleccser közelében. A légiközlekedést szabályozó hatóságok fokozott figyelemmel követik az eseményeket. Már egy hete érzékelnek szeizmikus aktivitást a térségben és a Reuters mai tudósítása szerint ki is tört a vulkán.A Bardarbunga vulkán tegnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés