Kivonul a Csíki Sör a nagy áruházakból

2017. augusztus 11. 07:38    
nyomtatás
 
Fokozatosan teljes mértékben kivonul a nagy áruházakból a Csíki Sör, és áttér a házhoz rendeléses értékesítésre - árulta el a Világgazdaságnak adott interjújában Lénárd András tulajdonos. A lépés oka, hogy a nagy sörgyártók árháborút indítottak ellenük.


Az interjúban a tulajdonos kifejtette:
  • Kivonul a nagy kereskedelmi láncokból a Csíki Sör, és saját kezébe veszi az értékesítést.
  • Az ok: naponta szembesülnek a nagy sörcégek kiszorítási kísérleteivel, a nagy sörgyártók árháborút indítottak ellenük.
  • A nagy áruházak közül csak az Auchanban vannak jelen, ahol a Heineken vagy a Dreher ugyanazon kategóriájú sörét nagyságrendileg 200 forintért forgalmazzák, míg a Csíkit a duplájáért.
  • Elmondása szerint nem azért, mert a Csíki Sör kétszer annyiért adná a termékeket.
  • Egyéves reklámköltségvetésük nem haladja meg a 150 millió forintot, míg a Heineken csak júniusig 800 milliót költött hasonló célokra.
  • Más irányt kell találnia a cégnek, a gyártókapacitást tavaly azért bővítették, mert bíztak a magyarországi piaci bővülésben.
  • Házhoz rendelést tervez a cég, öt raktárból órákon belül le tudják szállítani 40 autójukkal a megrendeléseket.
  • Azt azonban elismeri a tulajdonos, hogy egyelőre vékony réteg ismeri és használja ezt a rendelési módot.
  • Ha csak 10 százalékkal tudja növelni az eladásait a cég, máris újra a komfortzónába kerül.

Kivonul a Csíki Sör a nagy áruházakból

Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúrát üzemeltető Lixid Project Kft. vezetője (j), Bálint Gabriella hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő (k) és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében tartott sajtótájékoztatón 2017. március 24-én. MTI Fotó: Veres Nándor

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium