Előfizetői tartalom

Kizárt, hogy idén essenek a tőzsdék

Portfolio
Különleges év volt a tavalyi, abból a szempontból legalábbis, hogy az elemzők lényegében tökéletesen előrejelezték az amerikai részvénypiac teljesítményét. Ami 2017-et illeti, a Wall Street nagyágyúi 5 százalék körüli emelkedést várnak az S&P 500 indexben, aminek motorja a vállalati profitok növekedése lehet. Egyetlen elemző sincs, aki idén az amerikai részvények esését várja.

Igen jól belőtték a tavalyi évet az elemzők2009 óta tombol a bika a tőzsdéken, Amerikában ezen 8 év alatt 6 évben emelkedéssel tudtak zárni a részvénypiacok. Ilyen év volt a tavalyi is, amit a nagy elemzőházak szokatlanul jól tudtak előrejelezni. Az S&P 500 index 9,5 százalékos emelkedéssel zárta a 2016-os évet, 2238,8 ponton, így a 2015 decemberi, 2016 év végére vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés