Előfizetői tartalom

A Dunaferr vezére nem adná el a céget (2.)

MTI
Az ISD Dunaferr tulajdonosai készek azonnali hatállyal megkezdeni a konzultációs folyamatot a cég jövőjéről - közölte Oleg Mkrtchan, az ukrán ISD Korporáció vezérigazgatója, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagja a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek küldött pénteki válaszlevelében. Közben a dunaújvárosi Dunaferr vezetője is megszólalt az ügyben, meglátása szerint elkerülhetetlen a létszámcsökkentés és a tulajdonosoknak nem is ajánlaná a társaság eladását. Elmondása szerint a tulajdonosok nagyra értékelik azt, hogy a kormány foglalkozik a céggel és "anyagi formában is megjelenő együttműködést remélnek". Arra is felhívta a figyelmet, hogy a részvényesek kétkedve fogadták az 1-es kohó felújítási tervét (2 milliárd forintba kerül), mert közgazdasági oldalról nézve teljesen le kellene állítani a folyékony fázist Dunaújvárosban.

Nem eladó? Az ISD Dunaferr Zrt. vezetője szerint elkerülhetetlen a modernizáció és a létszámcsökkentés, a cég nem versenyképes az európai piacon, mert versenytársainál alacsonyabb termelékenységgel és magasabb költségekkel dolgozik. A magyar kormány vásárlási szándéka ezeken nem változtatna és a tulajdonosoknak nem is ajánlaná a társaság eladását - mondta az MTI-nek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés