Előfizetői tartalom

Koláért hadihajót és tengeralattjárót - A Pepsi hihetetlen története

Kovács Ádám
Nap mint nap isszuk, mégis alig tudunk róla valamit. Az egyes korszakok legnagyobb sztárjaival reklámozták a kampányaikat, sőt a 90-es években egy egész hadiflottával rendelkeztek. A sikerhez vezető út azonban meglehetősen rögös volt a Pepsi számára. Mikor egy észak-karolinai gyógyszerész, Caleb D. Bradham megalkotta az eredeti Pepsi-Cola receptjét, valószínűleg álmában sem gondolta volna, hogy a Föld egyik legmeghatározóbb márkáját indította világhódító útjára.

A titkos recept. A titkos recept: pepsin és kóla mogyoróA Pepsi története 1893-ban kezdődött, mikor egy berni gyógyszerész, Caleb D. Bradham az amerikai Észak-Karolinában a szénsavas víz, cukor, vanília, kóla olajok és mogyorók különféle vegyítésével kísérletezett. Az egyik kombináció olyannyira ízlett a barátainak, hogy Bradham úgy döntött, kipróbálja készítményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés