Előfizetői tartalom

Komolyan gondolták: megcsinálta saját bitcoinját a csődben lévő ország

Portfolio
Nehéz a heylzet Venezuelában, a nagy hitelminősítők részleges csőd katergóriába sorolták az országot, fizetőeszköze pedig szabadesésében van, a túltolt pénznyomtatás következtében az év eleje óta a bolivár több mint 3000 százalékot gyengült a dollárral szemben a feketepiacon. Az ország miniszterelnöke pedig még december elején kitalálta a tutit, hogy kibocsátanak egy új kriptovalutát, amely mögött az ország olajtartalékának egy része fog állni.

Pár nap, és itt a petroA hiperinflációval küzdő országok gyakran úgy akarják megoldani a problémát, hogy egy új fizetőeszközt vezetnek be. A dél-amerikai ország elnöke még december elején üdvrivalgások közepette jelentette be, hogy létrehozza az ország saját petro névre keresztelt kriptopénzét, mely mögött az ország olajkészlete fog állni. Akkor még sokat nem árultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés