Előfizetői tartalom

Kormányválságok és piac: mit mutatnak a régiós példák?

Portfolio
A korábban felidézett két magyar példa mellett az elmúlt néhány év régiós kormányválságai is azt bizonyítják, hogy az efféle feszültségek csak rövid ideig befolyásolják az árfolyamokat. A részvénypiacon a lengyel, a cseh és a lett kormányváltás idején is inkább a globális tendenciák voltak a meghatározóak. A nemzeti valuták úgy tűnik tovább maradhatnak nyomás alatt egy-egy nemzeti jellegű hírre, de itt is inkább a világhangulat a meghatározó.

A lengyel példa. Folytatjuk a kormányválságok és a tőkepiaci árfolyammozgások kapcsolatát bemutató sorozatunkat. Hétfő délelőtti cikkünkben a magyar példákat mutattuk be, most a régiós országokban zajlott feszültségeket vizsgáljuk meg.Kapcsolódó cikkünk2009.03.23 09:20 Kormányválságok és piac: mit mutat a múlt?2006. szeptember 22-én a mindössze négy hónapja regnáló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés