Előfizetői tartalom

Közbe kellett lépnie az energiahivatalnak a gázpiacon

Portfolio
Két olyan, fontos gázpiaci ügyletet akadályozott meg a napokban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), amelyek esetleges lebonyolításával tartós versenyhátrányba kerülhettek volna a kisebb magyarországi gázkereskedők, mert az aukciók csak a jobban informált, erősebb vállalatoknak kínáltak valós lehetőséget - számolt be a Világgazdaság.

A hatóság megtiltotta, hogy a Magyar Gáztranzit Zrt. (MGT) és az FGSZ Földgázszállító Zrt. március 6-án a 2019 utáni évekre is felkínálja az Ausztria és a Szlovákia felőli gázimportvezetékek kapacitásait. A tilalom oka az volt, hogy 2019 után jelentősen megváltozik az európai gázáramlás iránya, mert lejár az ukrán gáztranzit-megállapodás, és megépülhet az Északi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés