Előfizetői tartalom

Közelebb vagyunk a Westworldhöz vagy a Mátrixhoz, mint gondolnánk

Portfolio
A nyakunkon van a mesterséges intelligencia forradalma, ami az ipari forradalom óta nem látott változásokat hozhat. Lehet tőle félni, világvégét vizionálni, vagy amiatt aggódni, hogy a robotok elveszik a munkánkat. De ne felejtsük el a pozitívumokat sem, vagyis hogy ha a kezükbe adjuk a rutinmunkát, akkor több idő marad az embereknek a kreatív munkavégzésre, ami összességében javíthatja a hatékonyságot, segítheti az innovációt és a gazdasági növekedésnek is lendületet adhat - vélik az Accenture szakértői. Nem is csoda, hogy a tanácsadócég által készített felmérésből az derül ki, hogy a vállalatok több mint fele tervezi, hogy mesterséges intelligenciát és tanuló gépeket használna majd.

A mesterséges intelligencia fellendítheti a gazdasági növekedést a világban azáltal, hogy átalakítja a munkavégzést és az emberek és a gépek közötti kapcsolatot - vélik az Accenture tanácsadó cég szakértői. Prognózisuk szerint a munkaerő hatékonyságát 40 százalékkal javíthatják a mesterséges intelligenciához kapcsolódó technológiák és nem hogy nem fogják az emberek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés