Üzlet

Közösen dolgozik a Random Capital és a Navigator Investments

Portfolio
A RANDOM Capital Broker Zrt. a Budapesti Értéktőzsde Zrt. "Kijelölt Tanácsadója" lett, miután a BÉT határozatával elfogadta a brókercég pályázatát. Az új szolgáltatási szegmensben a Random Capital vállalatfinanszírozási és tranzakciós partnere a NAVIGATOR Investments Zrt. - tájékoztatta a cég a Portfolio-t.
A 2018. május 4-én kelt határozat szerint a Random Capital Kijelölt Tanácsadóként jogosultságot szerzett arra, hogy KKV-k nyilvános értékpapír kibocsátását és ezzel együtt a BÉT Xtend piacra történő bevezetését lebonyolítsa.

A brókercég 2009-es indulását követően a Random Capital az online brókeri szolgáltatások piacának meghatározó szereplője lett. A cég mára a legnagyobb független háttérű online brókercégnek számít a Budapesti Értéktőzsdén és Magyarország egyik legaktívabb magán-befektetői bázisával rendelkezik. Versenyképes áraival és szolgáltatásaival ügyfél megbízásainak döntő része a Budapesti Értéktőzsdén teljesül.

A NAVIGATOR Investments magántőke-befektetések szervezésével, vállalatfinanszírozással és stratégiai managementtel foglalkozó társaság. A kis- és közepes vállalatoknak kínált szolgáltatások keretében az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordítottak a generációváltás kihívásaival küzdő ügyfeleik - KKV-k és családi vállalkozások - speciális problémáinak kezelésére.

A két társaság közösen az ötlet felmerülésétől, a sikeres bevezetésen át, a másodpiaci kereskedés támogatásig végig tudja kísérni a - nyilvános értékpapír-piaci megjelenés és tőkebevonás iránt érdeklődő - vállalatokat.

Virág Ferenc, a Random Capital vezérigazgatója elmondta, hogy a Kijelölt Tanácsadói státusz elnyerése az első lépése annak a hosszú távú stratégiának, amely mentén a Random Capital a befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtó brókercéggé válik:

Hiszünk a magyar tőkepiacban! A fejlődés elsősorban azon múlik, hogy mennyire használják a tőzsdét tőkebevonásra a hazai vállalatok. Éppen azért akarunk aktív szerepet vállalni a potenciális tőzsdei cégek felkutatásában és piacra lépésük támogatásában, hogy ezt a folyamatot elősegítsük, erősítsük. Biztosak vagyunk abban, hogy a két társaság közösen a tőzsdére lépő társaságoknak is versenyképes megoldásokat tud nyújtani.

Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments vezérigazgatója szerint nemzetgazdasági szinten is komoly problémát okoz a rendszerváltás után induló vállalkozások első generációs tulajdonos-vezetőinek tömeges kiöregedése és utódlásuk kezelése:

Ezen cégek között számos olyan vállalkozással találkozhatunk, amelyeknek a nyilvános tőkepiacon történő megjelenés optimális megoldást jelent. Bővítjük a NAVIGATOR által nyújtott szolgáltatások körét, hogy ezzel is hozzájáruljunk a hazai KKV szektor jövőképének alakításához. Az Xtend piaci megjelenés és a nyilvános értékpapír kibocsátás tökéletes megoldást nyújthat a leköszönő generáció egyik legnagyobb dilemmájára: Értékesíthetik a cég egy részét és benne maradhatnak az üzletben úgy, hogy mindeközben professzionális menedzsment veszi át a cég irányítását.

A vezérigazgatók kiemelték: a Budapesti Értéktőzsde Xtend piaca jó kezdeményezés, amely a köré épített pénzügyi és egyéb ösztönző rendszerekkel (elsősorban a BÉT által tervezett pályázati rendszerrel és a most induló Tőzsdefejlesztési Alappal) együtt meghozhatja a várva-várt áttörést. A tőzsdén jegyzett vállalatok számának növelésében a megoldás kulcsa ugyanakkor továbbra is a közvetítő rendszer, így a brókercégek és tanácsadók kezében van.
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
chatgpt-chatgpt-2023-chatgpt-professional-chatgpt-hasznalata-chatgpt-ara-chatgpt-fizetos-chatgpt-ingyenes-chatgpt-openai-mesterseges-intelligencia-artificial-intelligence-mi-ai-chatgpt-openai