Üzlet

Kriptopénzzel forgathatja fel a globális orvosi turizmust egy magyar startup

Portfolio
Nem véletlen, hogy kriptopénzben hajt végre tőkebevonást az Etheal nevű magyar startup, ugyanis a vállalkozás alapötlete, hogy a blockchain technológia használatával forradalmasítja a nyilvános egészségügyi adatokhoz való hozzáférést.
Az elképzelés egy blokklánc alapon működő világméretű orvoskereső platform, amely létrehozását az évről évre dinamikusan növekvő egészségügyi turizmusra alapozták. A projekt előzménye a Doklist.com oldal, mely 4 éve működik és évi 2,5 millió látogatót szolgál ki. Ez egy orvosi szolgáltatás összehasonlító, amelynek segítségével megtalálhatók azok az orvosok, akik egy-egy szakterület specialistái. A magyar sikerek után az oldalt fejlesztő Dr. Kertész Mihály és Tábori Viktor - egyben a későbbi Etheal alapítói - Brazíliát vették célba, ahol már 380 ezer orvost listáztak, szemben a 40 ezer magyarral. Ezzel olyan nemzetközi cégekkel szálltak versenybe, mint az amerikai ZocDoc, ami több mint 220 millió dollár tőkét vont be, vagy az európai Docplanner, ami több mint 50 millió dollár befektetést kapott.

Kriptopénzzel forgathatja fel a globális orvosi turizmust egy magyar startup
Balról a második Tábori Viktor, jobbra mellette Dr. Kertész Mihály a ljubljanai közönségdíjjal
Az Etheal orvos-beteg közötti kapcsolatteremtésre ad majd lehetőséget, valamint interakcióra ösztönzi a feleket. A lehetőségek széleskörűek, az időpontegyeztetésen túl a felhasználók véleményezhetik majd a kezelőorvost, valamint mások véleményei alapján választhatnak számukra szimpatikus orvost, illetve szolgáltatást.

A rendszer alapja a blokchain, a fizetőeszköz pedig az etherum blokkjait használó HEAL token, melynek segítségével határokon átívelően, és nemzeti valutáktól függetlenül történhetnek meg a különböző fizetések.

A HEAL token a rendszeren belüli kizárólagos fizetőeszköz. Csak ezzel lehet vásárolni szolgáltatásokat: például kiemelt megjelenést orvosoknak, vagy kommunikációs kutatás gyógyszercégeknek.

- mondta el a Portfolio-nak Kertész. HEAL tokent kap majd a beteg is a rendszeren belüli aktivitásáért. A jelenlegi rendszerekkel ugyanis véleményük szerint az a probléma, hogy nem ösztönzik a betegeket a véleményírásra.

Éppen ezért az alapítók az egyik legnagyobb versenyelőnyüket is a mikroösztönzésben látják, amivel kapcsolatban az ihletet egy, a Medium.com-hoz hasonló blogplatform, a Steemit.com adta. A tartalomgyártókat a Steemit.com annak megfelelően jutalmazza, hogy mennyi lájkot és megtekintést kapnak a cikkeik, ezzel is ösztönözve a minőségi tartalomgyártást. "A mikroösztönzés sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy az elmúlt fél évben a Steemit.com havi több tízmilliós látogatottságra tudott szert tenni és az egész világon a top 20.000 leglátogatottabb weboldalból a top 2.000 weboldal közé jutott." - tette hozzá Kertész.

A tőkebevonáshoz a mostanában nagyon felkapott kripto közösségi finanszírozási formát, az úgynevezett Initial Coin Offeringet (ICO) választották. Itt a hagyományos papír alapú szerződés helyett, egy teljesen automata és átlátható okosszerződés (blokchainen futó programkód) fogadja a beérkező kripto valutát, és cserébe egy saját tokent ír jóvá a támogatók digitális számláján.

“A publikus token eladás megnyitását követően kevesebb mint 5 óra alatt elérte a projekt a minimum célját, az 50 millió forintot. Eddig több mint 300-an támogatták a projektet, több mint 100 millió forintnyi ethereummal"

- mondták az alapítók. Az ICO péntek délig nyitott, addig érkezhetnek a befektetői támogatások.

A cég a legnagyobb decentralizáltságról szóló d10e konferencián Ljubljanában közönségdíjas lett, ezért meghívták őket a pénteki bukaresti konferenciájukra is, ami önmagában több millió forintos támogatást jelent.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

Ez történt a héten 0421

A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki 320 drónnal és rakétával lőtte Izrael területét, bosszúból a szíriai iráni konzulá

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk mellett és részben miatt hajlamosak vagyunk... The post Félrealkalm

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde