Előfizetői tartalom

Talicskázzák a pénzt a befektetők a fejlődő alapokba

Portfolio
Ismét örömteli folyamatokat láthattunk a május 28-án zárult hét során, a fejlődő piaci részvény- és kötvényalapok esetében is tőkebeáramlás következett be az EPFR legfrissebb statisztikái szerint. Ráadásul utóbbi esetében ez volt zsinórban a kilencedik hét, ami tőkebeáramlással zárult, aminek köszönhetően jelentősen javult az alapkategória idei teljesítménye.

Az EPFR Global friss adatai szerint a fejlődő piaci részvényalapokba a május 28-án zárult hét során 0,8 milliárd dollár friss tőke érkezett, míg egy hónappal korábban 1,5 milliárd dollárt pumpáltak a befektetők az alapkategóriába. Az elmúlt hetekben tapasztalható tőkebeáramlásban az is szerepet játszhatott, hogy az MSCI EM indexének az értéke folyamatosan emelkedik.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés