Elszállt az FHB Percről-percre

2017. április 21. 17:05    
nyomtatás
 
Nem voltak ma nagy mozgások ma a tőzsdéken, egyedül a francia piac esett a vasárnapi francia elnökválasztások előtt. A magyar tőzsde felülteljesítőként indította a napot, majd a nap végére az előző napi záróértéke környékére csordogált vissza.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a hétre BÉT 2017.04.21 17:05

A nap végére a BUX az előző napi záróértéke közelébe mászott vissza, a blue chipek közül a Richter 0,6 százalékot emelkedett, a Mol 0,5 százalékot esett, míg az OTP és a Magyar Telekom értéke nem változott érdemben az előző napi záróértékéhez képest.

Mészáros Lőrincék az FHB-ban 2017.04.21 15:10

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó KZF Vagyonkezelő Kft. megvásárolta az Allianz Hungáriától az FHB Jelzálogbank 5,96 százalékos részesedését.

A Konzum Nyrt. közleményéből kiderül, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég 46,8 százalékban tulajdonosa a Konzum Befektetési Alapkezelőnek, amely pedig 100 százalékban tulajdonosa a KZF Vagyonkezelőnek.

Nem sokkal a bejelentés után közel 10 százalékot emelkedett a bank árfolyama a hírre.

tovább a cikkhez...

Lefordult a BUX 2017.04.21 14:28

A nap második felében megjelentek az eladók a magyar tőzsdén is, a kezdeti emelkedések után mostanra már mérsékelten esik a BUX. A blue chipek közül ez főként a Mol közel 1 százalékos esésének tudható be. A mostani esés valószínűleg a tegnapi közel 2 százalékos emelkedés korrekciója lehet.

Fokozódnak a félelmek, tehát emelkedésre felkészülni 2017.04.21 11:35

Jól indult az év az amerikai részvénypiacokon, a Trump-rali rendesen aláfűtött a tőzsdéknek, ám ez már kifulladni látszik, így már sokan egy nagyobb korrekcióra várnak a piacokon. Az egyik legfontosabb szentiment-indikátor is növekvő pesszimizmusról árulkodik, azonban ez kontraindikátorként szolgál, tehát van még tér az emelkedésre.

tovább a cikkhez...

Tovább erősödik az OTP 2017.04.21 09:02

Nagyobb elmozdulásokat nem látni a tőzsdéken a nyitást követő percekben, a DAX és a brit FTSE 100 az előző napi záróértéke környékén mozog, egyedül a francia CAC 40 esett 0,4 százalékot. A francia tőzsdét egyrészt a közelgő elnökválasztások, illetve a tegnap esti párizsi támadás tartja nyomás alatt.

A magyar tőzsde ismét erősödéssel indította a napot, a BUX felülteljesítőként 0,4 százalékot emelkedett. A blue chipek közül a tegnapi szárnyalás után az OTP ismét 0,6 százalékot, a Richter és a Mol 0,4 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom papírjaival egyelőre nem kereskedtek a befektetők.

Tovább emelkedhetnek a tőzsdék a francia választások előtt 2017.04.21 08:19

jók az előjelek a tőzsdéken

  • Továbbra is elsősorban a vasárnapi francia elnökválasztással kapcsolatos hírekre és az észak-koreai geopolitikai konfliktussal kapcsolatban érkező hírekre figyelnek a befektetők, de a vállalati gyorsjelentési szezon is elindult. Ma a General Electric fogja közzétenni a negyedéves számait.

  • Tegnap a vezető európai részvényindexek mérsékelten emelkedtek, míg az amerikai tőzsdék közel 1 százalékos emelkedést mutatta, a Nasdaq értéke például új csúcsra emelkedett. A Dow záráskor 170 pontos pluszban állt, amiből jelentős részt, közel 30 pontot adott az American Express árfolyamának emelkedése. A kártyatársaság részvényei 5,5 százalékkal értékelődtek fel, miután közzétette első negyedéves eredményeit. A január-márciusi időszakot 7,9 milliárd dolláros bevétellel zárta a várt 7,8 milliárd dollár helyett, egy részvényre jutó eredménye pedig 1,34 dollár lett, szintén az elemzői konszenzust felülmúló.

  • Az ázsiai részvényindexek jellemzően emelkednek a reggeli kereskedésben, a japán Nikkei 1 százalékot, a hongkongi Hang Seng 0,2 százalékot, míg a dél-koreai KOSPI értéke 0,8 százalékkal került feljebb.

  • A tegnapi párizsi támadás úgy tűnik nem nyomja rá a bélyegét a mai kereskedésre, a határidős európai részvényindexek jelen állása alapján mérsékelt pluszban indíthatják a tőzsdék a napot.

Mire figyeljünk?

Ma Németországból és az eurozónából is az áprilisi előzetes fogyasztói bizalom, és a szolgáltatói bmi-re figyelhetnek a befektetők.

Tovább emelkedhetnek a tőzsdék a francia választások előtt

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium