Kicsit megijedt Amerika a Trump-botrány újabb felvonásától Percről-percre

2017. május 19. 22:55    
nyomtatás
 
Az amerikai részvénypiac már kezdte teljtesen lerázni magáról a Trump-káosz miatti aggodalmakat, amikor péntek este kiderült, hogy egyik közeli fehér házi emberét máris vizsgálat alá vonták az orosz szál kapcsán. Erre a hírre zárásra megbillentek a vezető indexek, de még így is 0,5-0,7%-os pluszban tudtak zárni. Közben a dollár továbbra is nagyon szenved, az euróval szemben például újabb féléves mélypontra bukott 1,12 felett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Kicsit megijedt Amerika a Trump-botrány újabb felvonásától 2017.05.19 22:55

A részvénypiacok zárása előtt nem sokkal jöttek ki a Washington Post és a New York Times újabb fontos értesülései, amelyek hatására újra elbizonytalanodtak a befektetők és az 1% körüli pluszok 0,5-0,7%-os emelkedésre olvadtak zárásig. Ez egyébként azt jelenti, hogy még mindig közel járnak a vezető indexek a pár napja elért történelmi csúcsokhoz. A két értesülés egyike, hogy egyrészt a Fehér Ház egyik magasrangú tanácsadóját bevonták abba a vizsgálatba, ami Donald Trump kampánycsapata és az oroszok közötti összejátszásokat kutatja és a személy közel áll az elnökhöz is. A másik információ egy írásos feljegyzésből idézett, amely szerint maga Trump árulta el az oroszoknak: azért rúgta ki egy nappal korábban az FBI igazgatóját, mert már kellemetlen volt neki az, hogy James Comey az orosz szálat vizsgálja, túl nagy nyomást helyezett ez rá, éppen az orosz látogatás közeledtével.

A Dow 30 komponenséből zárásra is a Caterpillar tudta megőrizni a legnagyobb, 2,3%-os emelkedést.

Szorul a hurok? - Vizsgálat alá vonták Trump közeli emberét 2017.05.19 22:32

A Fehér Ház egyik magasrangú tanácsadóját bevonták abba a vizsgálatba, ami Donald Trump kampánycsapata és az oroszok közötti összejátszásokat kutatja és a személy közel áll az elnökhöz is - ezt a fontos fejleményt közölte névtelen forrására hivatkozva péntek este a Washington Post.

tovább a cikkhez...

Ő lehetne Trump utóda, be is jelentkezett a szerepre 2017.05.19 20:51

Miután nemrég úgy fogalmazott: "reális lehetőség", hogy egyszer elindul majd az amerikai elnöki tisztségért, rengeteg támogató visszajelzést kapott napjaink egyik filmes szupersztárja: Dwayne Johnson. Ez olyannyira igaz, hogy az egyik nagy amerikai politikai felmérő cég, a Public Policy Polling adatai szerint ha most lenne egy elnökválasztás, akkor az emberek 42%-a rá szavazna (demokrata színekben), azaz "megverné" az egyébként is népszerűségi kihívásokkal küszködő Donald Trumpot (37%).

tovább a cikkhez...

Lerázta magáról Amerika a Trump miatti aggodalmakat 2017.05.19 19:44

Furcsa kettősség látszik ma a különböző piacokon, mert míg a dollár láthatóan továbbra is szenved a vezető devizákkal szemben a Trump-gazdaságpolitika keresztülvitele miatti aggodalmak nyomán, addig a részvénypiacok újra lendületbe jöttek.

Péntek este a dollár már az 1,12-es szinten is átesett az euróval szemben (1,1210), azaz újabb féléves mélypontra bukott. A piacok már csak egyetlen idei Fed-kamatemelést áraznak, mert elbizonytalanodtak abban, hogy a Trump orosz kapcsolataival (is) foglalkozó különleges ügyész vizsgálata mellett mennyire lehet majd keresztülvinni a beharangozott adócsökkentést (a politikai támogatás hogyan alakul). A Goldman Sachs elemzője ma már visszavágta a várható adócsökkentés méretével kapcsolatos várakozását: 10 éves távon már 17500 milliárd dollár helyett "csak" 1000 milliárd dolláros adócsökkentésre számít és kérdéses, hogy egyáltalán mikortól jöhet maga az adócsomag - írja a Marketwatch.

Ezek a kétségek jól látszanak a dollár árfolyamán, amely tovább esik és főként az euróval szemben látványos a hanyatlás mértéke: péntek este már 1,12 felett jár a kereskedés.

Lerázta magáról Amerika a Trump miatti aggodalmakat

Közben a részvénypiacok láthatóan gyorsabban lerázták magukról a Trump-adminisztráció jövőjével kapcsolatos aggodalmakat: ma már közel 1%-os emelkedést mutatnak, így az S&P500 index immár 1286 ponton, a Nasdaq 6100 pont felett jár, azaz közelítik a minap elért eddigi történelmi csúcsokat.

Lerázta magáról Amerika a Trump miatti aggodalmakat

Lerázta magáról Amerika a Trump miatti aggodalmakat

A Dow Jones csaknem mind a harminc komponense emelkedést mutat ma, a legnagyobb ezek közül a Caterpillar papírjainál látszik: 2,3%-os az ugrás mértéke.

Lerázta magáról Amerika a Trump miatti aggodalmakat

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kötvényportfólió-kezelő
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium