Előfizetői tartalom

Lezárulhat a Qualcomm-NXP felvásárlás

Portfolio
A piaci szereplők az elmúlt hónapok folyamán az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírfolyamra fókuszáltak, az amerikai Qualcomm chipgyártó és az NXP egy ideje folyamatban lévő egyesülése pedig fontos szerep juthat a két ország közötti kereskedelmi tárgyalásokban. A kínai fél a hiányzó versenyhivatali engedéllyel a saját tárgyalási pozícióját erősítheti majd a két ország kereskedelmi tárgyalásai során.

Az amerikai chipgyártó, a Qualcomm az NXP Semiconductorst kívánta felvásárolni 44 milliárd dollárért, és az ügylet lezáráshoz már csak a kínai versenyhivatal engedélye hiányzik, a Reuters forrásai szerint a kínai hatóság engedélyezheti a tranzakciót, azonban az ügylet sikeres lezárása nagyban függ majd a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások előrehaladásától. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés