Előfizetői tartalom

Elkészült a világ robottérképe: a szomszédban több százan álltak már munkába

Portfolio
Eddig elsősorban a feldolgozóiparban jelentek meg a legnagyobb számban a robotok a munkaerőpiacon, de a technológiai fejlődésével már a mezőgazdaságban, logisztikában és a vendéglátásban is egyre gyakrabban váltják ki az emberi munkaerőt. Egy friss tanulmány szerint a délkelet-ázsiai nemzetek állnak a legjobban a robotmunkaerő befogadásával, míg Európa és az Egyesült Államok jócskán le vannak maradva. Jó példa viszont Európában Szlovénia és Csehország, ahol az elvártnál is több robot áll már munkába, ha a bérszintekhez viszonyítjuk az arányokat.

Az Information Technology & Innovation Foundation szerint a világ fejlődésével párhuzamosan egyre fontosabbá válik a robotika a munkaerőpiacon, mivel hamarosan ez is a gazdasági növekedés és fejlődés egyik fokmérője lesz. Éppen ezért megnézték, hogy néhány kiválasztott országban hogyan aránylik a robotok száma a feldolgozóiparban dolgozókéhoz, illetve, hogy milyen a robotok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés