Előfizetői tartalom

Lúzer akarsz maradni, vagy pénzt akarsz keresni?

Drogok, prostitúció, csalás, pénz, pénz, és még több pénz. A mozikban jelenleg is futó, A Wall Street farkasa című film megtörtént eseményen alapul, az 1990-es évek egyik legelképesztőbb tőzsdei csalásának, a Stratton Oakmont brókercég működésének a történetét dolgozza fel. A cég 6 éves működése alatt a legnagyobb, tőzsdén kívüli részvények kereskedésével foglalkozó amerikai brókercég lett, de a csalásra és pénzmosásra épülő üzleti modellje miatt szinte a kezdetektől a nyomozó hatóságok célkeresztjében volt, amelyek le is csaptak a Strattonra. Tanulságos tőzsdei történet.

Gyorsabban, magasabbra, erősebben A Stratton Oakmont egy Long Island-i brókercég, amelyet Jordan Belfort alapított 1989-ben. A vállalat elsősorban alacsony árú, tőzsdén kívül kereskedett részvényeket (penny stock) adott el tehetős amerikai ügyfeleinek, de részt vett 35 vállalat tőzsdei kibocsátásában is. A brókercég az 1990-es években a legnagyobb, tőzsdén kívüli részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés