FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Tőzsdére vihetik a patinás elemzőházat

Portfolio
Tőzsdére készül a neves energiapiaci elemzőcég, a Wood Mackenzie, azt követően, hogy az utóbbi időben több felvásárlási ajánlat is érkezett a cégre. Az elsődleges részvénykibocsátással (IPO) a társaság várakozásai szerint legalább 1,8 milliárd fontos cégérték alakulhat ki, ami magasabb, mint a kapott felvásárlási ajánlatokban szereplő vételárak - írja a Financial Times.

Az elsődleges kibocsátásra való felkészülés azt követően kezdődött, hogy a vállalatra több felvásárlási ajánlat is érkezett. Legutóbb arról lehetett hallani, hogy az amerikai adatszolgáltató, a Verisk Analytics tett 1,6 milliárd fontos vételi ajánlatot a cégre. A McGraw Hill Financial szintén pályázott, 1,5 milliárd fonttal, itt is jól beleillett volna a portfólióba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés