Előfizetői tartalom

Magának fejlesztett önvezető rendszert sutyiban - A Google nagyon berágott rá

Portfolio
Zsíros fizetést vett fel a Google-től az önvezető autó projekt vezetője, de ezzel úgy tűnik, hogy nem elégedett meg. Miközben a Google leányvállalatánál fejlesztette az önvezető autókat, már javában készítette elő a hasonló profilú saját cégét, amit azóta felvásárolt az Uber. A Google-nek ez érthető módon nem tetszik, perbe is fogta egykori mérnökét a szellemi termékek és ipari titkok ellopása miatt.

Még javában a Google-nél dolgozott az önvezető autó projekten Anthony Levandowski mérnök, amikor már saját cégét készítette elő. Az Otto nevet viselő vállalatról csak azt követően rántotta le a leplet a fejlesztő, miután a Google-től megkapta 120 millió dolláros fizetését. Az ügy azért fájhatott nagyon a Google-nek, mivel az Otto nevű cég teherautókhoz fejlesztett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés