Előfizetői tartalom

Magyar segítséggel fejleszti energiagazdaságát Szaúd-Arábia

MTI
Vegyesvállalat alapításáról kötött szerződést az MVM OVIT Zrt. és a szaúd-arábiai Arabian International Company (AIC), az új céget dzsiddai székhellyel, Szaúd-Arábiában jegyzik be, tevékenységének fő területe a nagyfeszültségű hálózatépítés, az erőművi kazánépítés és rekonstrukció lesz, továbbá részvétel a kapcsolódó beruházásokban, valamint megújuló energetikai projektekben.

A társaság tájékoztatása szerint: Az MVM OVIT az MVM csoport stratégiájának megfelelően az exportpiacokon kívánja erősíteni jelenlétét, értékesíteni meglévő tudását és képességeit. A cégalapításra azért most kerül sor, mert a demográfiai és gazdasági növekedés miatt Szaúd-Arábia energiafogyasztása éves szinten 4-5 százalékkal nő, így a királyságnak 500...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés