Előfizetői tartalom

Magyaroktól is tollasodik a Mercedes (2.)

Portfolio
A Daimler sikert sikerre halmoz az elmúlt hónapokban, jól példázza ezt a német luxusautó-gyártó most közzétett negyedéves jelentése is. Úgy fest ugyanis, hogy a cég által folytatott hatékonyságnövelő program kezdi meghozni eredményét, ráadásul a németek által eszközölt beruházások is jótékonyan hatottak a társaság működésére. Részben ezeknek, részben pedig az új modellportfoliónak hála a vállalat megugró eladásról, árbevételről és közel duplázódó üzemi eredményről adott hírt. Számunkra pedig külön örömteli, hogy a cég sikerében oroszlánrészt vállalt a kompakt szegmens előretörése, melynek két szereplője az idehaza is gyártott B-osztály, valamint a kizárólag Magyarországon előállított CLA. A jelentés főbb pontjai: Pozitívumok: A Daimler erős kétszámjegyű növekedést ért el az értékesítések területén; ebben nagy szerepet játszott a kompakt szegmens, és töretlen az E- és az S-osztály népszerűsége; növekedtek az eladások az összes fontos régióban; közel duplázódott az üzemi eredmény; annak ellenére, hogy a termék mix kezd eltolódni a vállalatnál, az üzemi marzs 6,1 százalékos szintet ért el az első negyedévben. Ez azért is örömteli, mert magas szinten kezd stabilizálódni a profitabilitás; az összes fontos soron túlszárnyalta a Daimler az elemzői várakozásokat; a cég menedzsmentje optimista a jövőre vonatkozóan (növekedhet az értékesítés, az árbevétel és az üzemi eredmény). Negatívumok: Szerény mértékben, de csökkent a vállalat részesedése Nyugat-Európában, ami elsősorban Németország számlájára írható.

Ezek a számok mosolyt csalhatnak a befektetők arcára A vállalat árbevétele közel 29,5 milliárd euró lett, ami 13 százalékos növekedést jelent év/év alapon, az üzemi eredmény 1,78 milliárd eurós szinten alakult, vagyis közel duplájával növekedett. A nettó eredmény is közel duplázódott az előző év azonos időszakához képest, míg az egy részvényre jutó nyereség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés