Előfizetői tartalom

Magyarországon is kimutatták a radioaktív szennyezést

Portfolio
Magyarországon is megjelent az a radioaktív felhő, amelyről a francia Sugárzásvédelmi és Nukleáris Biztonsági Intézet (IRSN) számolt be csütörtökön este - írta a 24.hu; az IRSN szerint az Európa felett észlelt szennyezést az okozhatta, hogy baleset történhetett egy oroszországi vagy kazahsztáni nukleáris létesítményben szeptember utolsó hetében.

Az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatása szerint a radioaktív ruténium izotóp jelenlétét Magyarországon is kimutatták a környezetellenőrző rendszerek mérései. A magyarországi légkörben mérhető 106Ru mennyisége alacsony volt, melynek tartós fennállása sem okoz sugáregészégügyi kockázatot. A hazánkban mért mennyiség mértéke megfeleltethető volt a környező országokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés