Előfizetői tartalom

Már 30 ezer milliárd forintról szól a sörgigászok csatája

Portfolio
Hamarosan egyesülhet a világ két legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch InBev és a SABMiller. Az AB InBev kedden új ajánlatot tett legnagyobb riválisának részvényeire, a tavaly októberi 44 font értékű ajánlatát 45 fontra emelte. A SABMiller egyelőre nem adott választ, a kínai szabályozó hatóságokra várnak, ezután szavazhatnak a részvényesek a felvásárlásról. Elemzők szerint az ajánlat ezúttal sikeres lesz, ha mégsem, az jelentős esést is eredményezhet a SABMiller árfolyamában.

A világ legnagyobb sörgyártója, az AB InBev már tavaly októberben jelezte felvásárlási szándékát a piac második számú szereplőjére, a SABMillerre vonatkozóan, de ezt akkor nem sikerült megvalósítaniuk. Most újra reális esély van a két söróriás egyesülésére. A két sörgyártóigazgatója pénteken tárgyalt az akvizícióról a font árfolyamának magas volatilitása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés