Még az előző hurrikánt nyögi, de már a következőre készül az USA

2017. október 10. 08:47    
nyomtatás
 
Több mint 80 százaléka esett ki az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti olajkitermelésének a legutóbbi hurrikán, Nate hatására. A helyi olajiparra alaposan rájár a rúd, már alakul ugyanis a következő, várhatóan szintén hurrikánná fokozódó trópusi vihar, az Ophelia.


Alaposan megviselte az Egyesült Államok olajiparát az előző hétvégén pusztító Nate hurrikán, az ország Mexikói-öböl menti olajkitermelése hétfőn este még mindig csak 15 százalékos kihasználtsággal üzemelt kormányzati adatok szerint. Ez azt jelenti, hogy mintegy 1,5 millió hordó esett ki a napi kitermelésből. Igaz, korábban ez az arány még alacsonyabb, mindössze 8 százalékos volt.

A kiesést azonban nem elsősorban a Nate rombolása okozta, hanem az, hogy az olajtársaságok már jó előre evakuálták dolgozóikat az öböl menti kitermelő egységekből.

Az öböl menti földgáz-kitermelést ugyancsak takarékra állította Nate, e téren 65 százalékos az elmaradás a szokásos aktivitáshoz képest - közölte a The New York Times hivatalos adatok alapján.

Az olajszektor kilátásairól is szó lesz a Portfolio Energy Investment Forum 2017 konferencián. Még nem késő regisztrálni.


Kedd reggel az árfolyamok kisebb mértékű, 2-4 tized százalékos emelkedést mutatnak.

Még az előző hurrikánt nyögi, de már a következőre készül az USA


Még az előző hurrikánt nyögi, de már a következőre készül az USA

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium