Előfizetői tartalom

Még mindig üres az Altera, de hamarosan megtölti tartalommal a Wallis

Portfolio
Idén tavasszal jelentették be, hogy apporttal történő tőkeemelés útján az Altera tulajdonába kerül a Wallis Csoport gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó, közel 70 milliárd forint éves árbevételű négytagú vállalatcsoportja. Tegnap közzétette első féléves beszámolóját az Altera, amelyből kiderült, hogy a cégnek bevétele még nem, csak költsége keletkezett, ezért kértük meg az Altera vezérigazgatóját, Prutkay Zoltánt, hogy mondja el, mikor és hogyan kerülnek a bevételt termelő eszközök a vállalatba.

A tegnap megjelent gyorsjelentésből kiderült, hogy az Alteránál most még jellemzően csak költségek jelentkeznek, bevételek pedig nem, vagyis a Wallis autóipari érdekeltségeinek apportja még nem történt meg. Mikor kerül arra sor? Az Altera 2017 vége óta jelentős átalakuláson megy keresztül. Ennek keretében a korábbi, jellemzően értékpapír befektetések értékesítésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés