Előfizetői tartalom

Még csak most jön az igazi káosz Venezuelában

Portfolio
Mituán a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő hétfőn késő este Venezuela hosszú távú devizaadósságát részleges csőd kategóriába sorolta, az ország elnöke, Nicolas Maduro bejelentette, hogy létrehozott egy testületet, hogy vizsgálja meg az átütemezés lehetőségeit. Egyelőre az elnök fogadkozik, hogy kifizetik az adósságukat, de a befektetők egy része már a közelgő csődre készül, van aki szerint pedig ez lesz a "legrendezetlenebb" csőd, amit a világ valaha látott.

Mi történik most?Csütörtökön 1,1 milliárd dollárnyi adósságot kellett volna visszafizetnie Venezuelának, Nicolas Maduro azonban csak annyit ígért, hogy "istenbizony" kifizetik majd az összeget. Ezzel egyidőben az elnök döntött egy testület felállításáról, mely dönt "az átstrukturálásáról és a jövőbeli fizetésekről", hogy az ország állampolgárainak szükségleteit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés